nuffnang

Tuesday, February 9, 2010

kawan


sebelum teruskan dgn msj pe yg aku nk gtaw ni hayati lirik lagu nih
Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan dihadapan oh! Indahnya
Kita bersama berkelana
Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan dihadapan oh! Indahnya
Kita bersama berkelana
Namun kita jauh di dunia sendiri
Bekalan sendiri(semangat sendiri) Impian sendiri
Meski pun jauh namun kita tetap bersama
Dek ruang yang memisahkan kita
Kawan hidup ini umpama langit yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini umpama awan yang tidak selalu putih
Ingatlah bintang-bintang di langit Takkan terus berkelipan
Ingatlah pelangi yang indah Pasti akan hilang
Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya menjadi perhiasan di dinding
Kawan jangan biarkan dirimu
Umpama lipan dan kala
Berbisa namun akhirnya menjadi perhiasan di meja tulis
Oh! Kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh! Kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
Menunjukkan jalan demi ummat semesta
Menunjukkan jalan demi ummat semesta ( 2X )
k,dah hayati?ak disini bukan nk ckp psl pe.juz bout kawan la.Kawan bg aku ni sahabat dunia akhirat.one r/ship dat can't b break by bom atom ke,taufan ke.
Tp,y plg penting pandai la plh kwn.Jgn terpilih jenis mkn kwn.Ak punya prinsip dlm kwn ni satu je ak pgg dri kecik lgi---->loyalty-kesetian.Dats the most important.Ak bukan nk pji dri sendiri la..tp,ak punya kesetian to friendship mmg tggi.Ak syg kwn2 aku..klu aku kwn ngn org yg bkn mcm prgai aku,ak ikt flow dorg.So,yg kedua pnting ialah flexible.Means,xkesah la kite kwn ngn spe tp kite ikt kesesuaian ngn mereka.Apa yg dem suka,apa yg xsuka kite kena prihatin,sensitip.alert bout dat.dAN jgn sekali2 kwn ngn org yg leh merosakkan idup kita.Choose frens properly.Aku plg sakit ati+marah+benci dgn kwn yg lupakan kwn die bla jmpe org laen ,org yg juga kwn2 die..tp,die tgglkan yg sorg ni.Dia lupa ,tgglkan kwn die sorg2 .Y?kwn die tu invisble ke?ghaib ke?smp xsdr die tertinggal kwn tu..xkan borak2 ngn kwn2 yg sgt die syg tuh smp lupa,smp xsdr upenya u juz left him/her behind...sng cite,ak jenis mcm ni..aku xleh idup tnpa kawan so ak treat kwn2 aku terbaek punya.
  1. Klu time mkn same2,ak xkan tgglkan kwn aku klu die lum abes mkn,
  2. nk p cls tggu kwn dlu,pastikan semua ade bru gerak..klu sorg ilang tya la,pe ssh
  3. good listener,dgr mslh kwn even xdpt tolong
  4. sentiasa ada time ssh+senang,bukan tiime ssh je
  5. say sorry klu mmg aku BERSALAH..even sorry seems to be da hardest word.perkataan sorry 2 akan wat aku cair..die cam de magik.Even aku mrh tahap gaban,bila sumone say sorry ak trs je cam xkesah.Maap yg ikhlas la..kite leh taw kan
  6. Care bout ur frens

urm,myb 2 je la yg aku ingt...t klu ak nk tmbh pape ak post yg laen.nk gtaw satu secret recipe ni,korg mst nmpk aku ni hepi go lucky+brutal+nakal type,but actly aku sorg yg manja,sensitip..haa,first time ni aku wat pengakuan.Selama ni aku deny je klu org ckp aku manja.Ni confession tol2 nih.ha3..maluu la plak ase

3 comments:

ijad said...

minat lagu ya...

suzaini said...

xde la mnat..juz nk suh hayati lirik die

Hyda said...

"die saje nk menghaibkan sbb die dh jumpa org yg available...'
die kedekut 2 say sori bout d mistake..terlalu mahal..
papepun, hopeflly die sedar ngn kesilapan die 2 n belajar hargai kawan wlupun dh jumpa kwn laen..
n die belajar bgimn jd kwn yg baek...