nuffnang

Tuesday, March 23, 2010

senyum

di suatu situasi,2 org sahabat dilihat berjalanjalan utk pergi makan.Si S dan si A nama mereka.Sedang mereka berjalan ke destinasi,seorg perempuan senyum kearah mereka.A dan S berpandangan.si A sangkakan itu kwn s lalu die mbalas senyum.si S tidak senyum kerana menyangka itu adalah kwn s..


A: kwn mu ke S?


S: no..i tot it's yours..


A:laaa,aku senyum sbb ingt kwn ko..


S:ntah..die suka senyum kot


A: xpelah senyum kan sedekah


S:memangla senyum sdkh tp nape kita bicarakan hal ini?klu kita taw tu sedekah xyah la kita pertikaikan nape die senyum..kite time je la sedekah die,kan


A:betul gak...asal ikhlas


S:aku pelik gak org skg ni including me la...xsenyum org ckp sombong,klu senyum org terpinga2 lak,mcm kite td..


A:sigh**..urm,i pom tataw


S:so,kite nk kena senyum ke x klu jmpe org even kite xknl die?


A:aku pom xpsti..mcm ne ek


S:rujuk kamus dewan bahasa ley x?


A:try cek..klu de mksd mangkuk,gtaw aku k..


S:nape tya sal mangkuk?


A:sbb ko tu mangkuk


S:mne de..aku punya la mkhluk yg lawa+kacak ko ckp aku mangkuk


A:ye la...asal nk rujuk kamus dewan??sepak kang


S:alaa u ni..i gurau2 mnje pom xleh


A:dah2..jom p mkn


S:bukan ke tgh mkn ni..hotak la ang ni


A:owh ye ke..sowi2,aku xsdr aku tgh mkn


S:xpuas ati lagi la sal senyum tuh..


A:xpela ko tguu spe2 yg komen entry ni..tgk ape kata depa


S:okeh(sambil mkn roti canai dan berfikir abes la diet aku spe suh bantai roti canai..mau sepluh round ptg ni aku pusing court tuh)

6 comments:

Hyda said...

senyum kambing jer tuh...

suzaini said...

so klu jmpe org xyah senyum ka?

pinkoq said...

senyum la wey..kan satu sedekah..kui3..

suzaini said...

wajib ke harus?aku krg pasti

pinkoq said...

xde lah wajib...kalu x dosa la kalu mu x senyum..hu3 name pun senyum 2 1 sedekah....sedekah x wajib kam...setahu aku lah..hehehe

aKuma_T0_tenShi said...

Tk tau........... tp ak pham prasn org yg snyum tu...sian die tk psal2 snyum die jd prsoalan kt cni